Huurverhoging in Corona tijd

huurverhoging in deze tijd

Hoe is het mogelijk dat huiseigenaren, of het nu particulieren zijn of de wooncorporaties in de sociale sector, menen een huurverhoging in deze tijd nog door te kunnen drukken? Deze huurders komen in verweer en laten van zich horen.

Stichting Huis en Kapitaal maakt zich sterk voor eigenaarschap.

Door financieringsnormen zouden sommige mensen geen financiering kunnen krijgen om een woning te kopen. Zij moeten daarom huren. Gek, want dat huren kost alleen maar meer geld. Daarmee vervalt men feitelijk ook in werken voor ‘het kapitaal van een ander’ in plaats voor ‘eigen kapitaal’. Huurders worden jaarlijks ook geconfronteerd met hogere huren i.p.v. lagere woonlasten, zoals veel huiseigenaren kunnen beamen. Een wrange feitelijke werkelijkheid die HenK wil keren.

HenK stelt deze wantoestand niet allen aan de kaak, maar werkt ook aan een oplossing. Stichting Huis en Kapitaal wil dat het eigenaarschap komt bij hen die het toebehoort: de bewoners. Zie ook onze visie ten aanzien van de sociale huursector.

Hulp van de woonbond

Huurders uit de sociale huursector kunnen zich wenden tot de woonbond met vragen over de rechten van huurders en hulp bij problemen.
De Huurderslijn (020 – 551 77 55) is telefonisch bereikbaar op:

  • maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 13.00 uur
  • dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur

Ingelogde leden kunnen ook online een vraag stellen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest